Veelgestelde vragen en heel veel andere informatie. Wellicht staat jouw vraag tussen al deze informatie! En anders mag je altijd contact opnemen, ik help je graag!

Dat kan simpel door te mailen en een afspraak te maken! Weet je nu al dat je zwanger bent en sowieso een newbornvideo wil of een digitaal geboortekaartje? Ook dan mail je, laat je de datum weten wanneer je bent uitgerekend en houden we contact. Ik ben vrij flexibel, maar zorg ervoor dat ik in de week wanneer jij moet bevallen vrij ben zodat ik wanneer het nodig is naar jou toe kan. 

De prijs hangt van een aantal factoren af: wat je precies wil en waar je woont. Wanneer je mij dat laat weten maak ik een mooie prijs voor de newbornvideo! Of wanneer je een fotoshoot erbij wil: voor een foto- en videoshoot.

Ja! Omdat ik ook fotografeer bied ik ook wel pakketten aan met een newbornshoot + newbornvideo. Wat ook kan is een geheel pakket met een zwangerschapsshoot, een newbornshoot en een newbornvideo. Wanneer je dit ook zou willen hoor ik graag waar je woont/waar je de shoot wil laten plaatsvinden, zodat ik ook weer een mooie prijsopgave op maat kan maken.

Ja, ik kom bij jou thuis! Na je bevalling moet je er niet aan denken om meteen de deur uit te moeten. Zou ik zelf ook niet prettig vinden. Daarom kom ik bij jou thuis, voor jou wel zo fijn in de vertrouwde omgeving, maar dit is ook fijn zodat je thuis alle spullen binnen handbereik hebt en voor de baby is dit ook fijn. Baby’s kunnen stress aanvoelen, dus het is wel zo fijn wanneer hij/zij in de vertrouwde omgeving is.

In principe kom ik bij jou thuis na de gemaakte afspraak en ik hoef niet meteen aan de slag te gaan, we kunnen ook eerst nog de wensen bespreken. Ik ga nooit zomaar door jouw huis lopen of spullen pakken/verplaatsen, ik overleg bij wijze van elke stap die ik zet. Ook raak ik de baby zelf niet aan, ik vind dat te fragiel, dus ik vraag jou altijd om de baby bijvoorbeeld neer te leggen. Je mag zelf ook aangeven wat je op de video wil hebben.

Wanneer ik klaar ben, ga ik weer naar huis en monteer ik de video. Ik laat jullie de video zien en jullie kunnen eventuele aanpassingen doorgeven. Moeten er shots uit, verwisseld worden of anders? Alles kan! Ook hebben jullie zelf de keuze in de muziek, alleen geldt hierbij wel dat de muziek rechtsvrij moet zijn. We gaan net zo lang door tot jullie de video goed vinden! Ik maak vaak 2 tot 3 versies: 1 persoonlijke lange, 1 versie voor Facebook en een versie voor Instagram van 1 minuut. Daarna verstuur ik de video’s via Wetransfer/Pixieset of tegen meerprijs krijg je de video op een luxe USB-stick. Ik zal de video nooit zomaar publiceren.

Houd het bij dichtbij jullie zelf! Trek lekker aan wat je zelf fijn vindt. Mocht je echt advies willen, dan raad ik je aan om kleding met lichte tinten (aardetinten, pasteltinten of witte/grijze/crème tinten) aan te trekken. 

Ik kreeg laatst een bericht: ‘ik wil graag een newbornvideo, maar mijn huis is niet wit.’ Zal ik je een grap vertellen? De meeste huizen waar ik kom zijn niet Insta perfect of wit! Ik film van mezelf al vrij licht, waardoor alles licht lijkt. Maar wel zo, dat het realistisch is, want ik maak veel gebruik van natuurlijk daglicht en van ramen. Je hoeft dus echt geen huis te hebben met spierwitte muren en nee, je huis/inrichting hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen.

Zo zonde! Hoe vaak hoor ik wel niet dat vrouwen afzien van een video- en/of fotoshoot omdat de man er geen zin in heeft of het maar ‘onzin’ vindt? Lieve dames, geloof mij, trek daar niks van aan! Hoe vaak hoor ik wel niet dat vrouwen na de tijd spijt hebben omdat ze niet een newbornshoot of video hebben laten maken, omdat de man het niet wilde? 

En zal ik je eerlijk vertellen? Er zijn zat vrouwen die een shoot boeken en dan staat de man er niet bij op. En soms maak ik mee dat de man wel thuis is en stiekem meekijkt, omdat hij erg nieuwsgierig is. Uiteindelijk doen de meeste mannen gewoon mee en vinden ze het ook nog eens leuk! De meeste mannen zijn ook bang dat ze op Facebook belanden, maar ik vind niet dat ze daar klakkeloos vanuit mogen gaan, want ik plaats nooit zomaar iets online. Het zijn jullie beelden. Zo heb ik een hoop video’s gemaakt die ik niet mag delen en daarvoor heb ik alle begrip!

En wat kinderen betreft: die zijn niet te sturen en ik snap dat een vreemde voor hun gezicht ook spannend is. Ik was vroeger zelf ook een ‘kat uit de boom type’. Ik ben een rustig persoon en niet overheersend aanwezig. Daarnaast ben ik ook werkzaam in het basisonderwijs, dus weet heel goed hoe ik met kinderen moet omgaan en ze kan motiveren. 

Een newbornvideo kan tot de baby één jaar oud is. De een wil een newbornvideo in de kraamweek, de ander vanaf 2 maanden, weer een ander bij 5 maanden: het verschilt! Het is maar net wat jij leuk vindt. 

Geen probleem, baby’s kun je niet sturen! Ik heb engelengeduld en snap dat een baby tussendoor gevoed moet worden of even een knuffel nodig heeft. Maar soms zijn er dagen dat wat je ook doet, de baby ontroostbaar lijkt. Als de baby twee 1,5 uur lang blijft huilen en niet rustig lijkt te worden, plannen we een nieuwe afspraak in en ga ik er vandoor.

Ook fijn voor jou om te weten, als de shoot staat: ik plan naast een newbornvideo nooit andere afspraken in, omdat je niet weet hoe het gaat lopen. Ik neem dus alle tijd voor je, wel gekoppeld aan die 1,5 uur, mocht de baby onrustig zijn.

Dit kan niet na de shoot nog worden gedaan of na het ontvangen van de video, dit gebeurt echt ter plekke. We besluiten samen of het verstandig is om de baby te laten rusten en om het op een ander moment opnieuw te doen. 

Ja, alleen houd er rekening mee dat de muziek rechtenvrij moet zijn wanneer je de beelden op Facebook/Instagram wil plaatsen. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt wanneer je dit wel online zet. 

NOOIT zonder toestemming! Ik overleg alles en vraag soms wel tot 3x toe of iets akkoord is. Er zijn ook ouders die zeggen: ‘wanneer je iets wil plaatsen dan doe je dat maar’. En dan NOG vraag ik of ik beeld x of beeld y mag posten, omdat ik het fijn vind dat ze er echt achter staan.  

Je mag er NOOIT vanuit gaan dat ik alles zomaar post. De beelden die je op mijn website, Facebook en Instagram ziet, mocht ik gebruiken en daarvoor is dus toestemming. 9 van de 10 beelden mag ik niet delen en daarvoor heb ik alle begrip.

Wanneer ik echt blij ben met een video vraag ik natuurlijk wel of ik het beeld mag gebruiken. Hebben de ouders het liever niet, dan doe ik het ook niet.

Je ontvangt wel €10 korting wanneer ik de beelden mag delen op mijn website en social media en krijgt dan nog de versie extra toegestuurd.

Het versturen van de factuur vindt plaats na de fotoshoot/videoshoot in kwestie, maar vóór levering van het eindproduct. Zodra de betaling binnen is, ontvang je de foto en/of video. Ik hanteer een levertijd van 5 dagen, maar met die levertijd ga ik er vanuit dat de betaling binnen is. De meeste klanten betalen meteen direct na de shoot.

Wil je een digitaal geboortekaartje, dan streef ik ernaar om het sneller te leveren.

Je ontvangt de video via Wetransfer/Pixieset.

Ja! En ik heb al een hoop cadeaubonnen mogen opsturen. Dit is een heel origineel cadeau. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!

error: