Spontane beelden? Dat zit wel goed

Spontane beelden

Het klopt dat veel mensen ‘spontane beelden’ als eis stellen wanneer ze een shoot boeken. Die eis is niet nodig, want ik wil zelf ook spontane, pure en ongedwongen beelden maken, geen geforceerde of geposeerde beelden.

Want weet je hoe ik te werk ga? Ik kijk eerst ‘de kat uit de boom’ om in te schatten hoe iemand is en kan heel snel beoordelen wat iemand fijn vindt. Wat dat betreft ben ik echt een mensenmens. Eigenlijk alles behalve zakelijk, haha! Daarna ga ik aan de slag met fotograferen en filmen. Natuurlijk stuur ik her en der aan, maar ik wil wel dat je jezelf bent op beeld. Niet dat je over een paar jaar de beelden terugkijkt en denkt: jeetje, dat ben ik helemaal niet. Of: jemig, dat zou ik nooit zelf zo hebben gedaan.

Sommige foto- en videografen maken beelden die voor hun eigen portfolio mooi zijn. Ik geef mijn klanten altijd mee: als ik je aanstuur en je vindt het toch niet zo leuk, geef dit dan asjeblieft aan. Ik wil dat het echt dichtbij de persoon blijft.

Zoveel ouders die een newbornshoot of newbornvideo boeken en dit nog nooit hebben gedaan, dus ik snap dat het wat onwennig en spannend kan zijn. Ik krijg altijd te horen dat ik heel rustig ben in de omgang. Het gaat om de klant, dus ik ben juist niet op de voorgrond aanwezig, maar op de achtergrond. Ik beweeg me rustig om ieder en alles heen. Dat maakt dat je de ongedwongen, spontane beelden krijgt! Ik hoor ook werkelijk heel vaak dat men niet eens doorheeft dat ik iets heb gefilmd. Dat is juist de bedoeling, zodat het niet te gemaakt is. Dit wordt heel erg gewaardeerd!

Ik ben van mening dat we samen tot zo’n mooi, ongedwongen en spontaan eindresultaat komen. Ik vind het belangrijk dat ouders en eventuele andere kinderen die bij de shoots zijn zich goed voelen. Dat is het eerste waarvoor ik ga. Ook fijn om te weten: naast een newbornshoot en newbornvideo plan ik nooit andere afspraken in. Mocht een trotse broer of zus bijvoorbeeld geen zin hebben of heel erg verlegen zijn en moeten ‘ontdooien’, dan is dat geen probleem. Ik neem de tijd!

Benieuwd naar video’s? Zoals je ziet een hoop spontane beelden, ook in de laatste video van Oliver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 16 =

error: